prp ile ilgili görsel sonucu

Saçların çevresel ve genetik faktörler nedeni ile fizyolojik yapısında olan incelme ve zayıf düşme durumlarında saç diplerine uygulanan enjeksiyonlarla saçın güçlenmesi sağlanır. Saç mezoterapisi ve P.R.P, uygulanan yöntemler arasında sayılır.

PRP (Platelet Rich Plasma) Tedavisi

Kök hücre mantığından yola çıkan PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemi, kırışıklık, cilt yenileme, yara izi ve sivilce izleri ve saç dokülmesi tedavisinde kullanılmaktadır.Prp tedavisinin daha etkili olması için özel kit kullanılmalıdır.

PRP tedavisi için hastanın kendi kanı alınarak, 8 dakika boyunca 3000 devir/ dakika santrifüj edilir. DNA aktivasyonu sağlayan özel bir kit ile birleştirilir. Aktive olmuş trombositler ve lökositler büyüme faktörleri salgılar. PRP yönteminde, büyüme faktörleri kök hücrelerin göçünü ve çoğalmasını tetikler. Böylece dokuda yenilenme meydana geldiği düşünülmektedir. Bu yöntemin en önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.

PRP yöntemi ve merak edilenler

PRP yöntemi 2 ila 4 haftalık aralarla yapılabilir. PRP tedavisi için ortalama 3 ila 4 seans önerilmektedir. Genel olarak, tedavi idamesinin 8 ila 10 ayda bir yapılabilir. Prp tedavisi saç dökülmesinin önlenmesi ve yeni saç çıkmasındada oldukça etkili bir yöntemdir.

mezoterapy ile ilgili görsel sonucu

MEZOTERAPİ NEDİR?

Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. Mezoterapi saç dökülmelerinde saçları canlandırmak ve dökülmeyi azaltmak amacı ile saç köklerine uygulanabilir. Mezoterapi cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanılabilir. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kollar, karın ve bacak bölgelerine, kronik eklem ağrıları, kas ve bağ doku yırtılmalarında kullanılır.

Mezoterpi uygulama şekilleri?
Uygulama sırasında ağrı olmaması için öncesinde lokal anestezik kremler kullanılır. Bölge antiseptik bir ürünle temizlendikten sonra işleme başlanır. Mezoterapi için kullanılacak ilaçlar küçük ince iğneler ile gerekli doz hesaplanarak uygulanır.

BİLGİ  Önemli Notlar

Mezoterapi kaç seans uygulanır?
Mezoterapi ihtiyaca göre haftada bir veya 2 haftada bir 4 seans başlanıp, seans araları açılarak 6-10 seans uygulanabilir.
Saç mezoterapisi mevsimsel dökülmenin arttığı dönemlerde tekrarlanabilir.

Mezoterapi kimlere uygulanmaz?
Hamilelere, emzirenlere, diyabet, kanser veya immunolojik hastalığı olanlarda ve kan sulandırıcı kullananlarda mezoterapi uygulanması önerilmemektedir.

Dr.Erkam CAYMAZ