Malum Kış ayı geldi çattı, Hastalarımız boğaz ağrımasından hastalanmakta ve rahatsızlık duyarak kapımızı çalmaktalar. Bademcik iltihaplanması ağır geçen ve ateşin çok yüksek seyrettiği bir hastalıktır. Tıbben Kriptik Tonsillit diye tabir ettiğimiz bu rahatsızlıkta yeme ve içmemize çok daha özen göstermemiz gerekmektedir.

Antibiyotiksiz zor geçen bu hastalık için ben antibiyotik kullanmadan geçirmek istiyorum diyenler varsa ki günlük yaşamımızda herkes antibiyotikten uzak durma çabası içerisinde gözlemliyorum. Aşağı da vereceğim kürü denemenizi tavsiye ederim. Fakat ateşiniz çok yükselir yataklara düşerseniz mutlaka ilaç yazdırıp kullanın.

Aynanın karşısına geçip boğazınızı açtığınızda küçük küçük beyazlıkları görmeniz mümkün ve nefesiniz size kötü kokmaya başlamıştır.

Ayrıca tıbben iltihapın tedavisi drenaj+antibiyoterapidir. Şu zamanda kimse bademcik iltihaplarında boşaltma işlemine pek girmiyor. Aslolunması gereken onların boşaltılmasıdır. Fakat gerek hasta irritasyonu gerekse lokalizasyon olarak zor bir yerde olmasından olsa gerek sadece antibiyotik yazılmakta ve iyileşme süreci uzamaktadır.

Neden iltihaplanır konusuna gelecek olursak. Vücudun dirençsiz kaldığı zamanlarda soğuğa mağruz kalan-üşüten ve direncini hala toplayamayan insanlarda bu rahatsızlığın görülmesi muhtemel.

Boğazınızı saran gerek atkı gerekse şal vb. giysiler alıp boğazınızı sıcak tutmanızda fayda var. Ilık – sıcak içecekler tercih ediniz.

 

Kürümüz:

Özellikle kışın meyvelerinden Mandalina,Portakal sıkça tüketmemiz gereken yiyecekler olmalıdır.

Ihlamur yapraklarını kaynatın, kaynattıktan sonra sarımsağı ezerek içerisine atın bir kokteyl yapıp karıştırıp sabah-akşam için.

Ayrıca telefon programlarımızdan faydalanabilirsiniz:

Şifalı Bitkiler Android

Şifalı Bitkiler IOS

BİLGİ  Şifalı Bitkiler ve Doğal Tedaviler